BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új mentőállomást avatnak ma Nagyvázsonyban

Új mentőállomást adnak ma át a Veszprém megyei Nagyvázsonyban. A településen 24 órás kiemelt mentőegység és egy nappalos, 12 órás mentőgépkocsi kezdi meg működését.

Az állomás megépítését a megyei önkormányzat és az Országos Mentőszolgálat között 2006-ban létrejött stratégiai megállapodás tette lehetővé. Nagyvázsony a telket biztosította az új mentőállomás megépítéséhez. Az Egészségügyi Minisztérium és a Veszprém Megyei Önkormányzat 20-20 millió forint értékben járult hozzá az építéshez. A kormány kiemelten kezeli a mentőszolgálat fejlesztését, 2003 óta 36 új mentőállomást adtak át, a mentőkocsik döntő többségét kicserélték. Az Országos Mentőszolgálat 15,5 milliárd forintos európai uniós pénzhez jut a következő években. Az összegből új mentőállomások épülnek, sor kerül a gépkocsik cseréjére, és fejlesztik az informatikai hálózatot. Cél az, hogy a bajbajutottakhoz a jelenlegi 15 percen belüli helyszínre érkezés 78 százalékos arányát 90 százalékosra növeljék. Augusztusban pedig az egészségbiztosítási alap megtakarításából fölosztható 5,7 milliárd forintból 270 milliót juttatott a mentőszolgálatnak az üzemanyagárak ellentételezésére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.