BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Drágulhatnak az autóhitelek a pénzpiaci válság miatt

Komoly mértékben átrendezheti a hazai gépjárműpiacot, hogy a finanszírozó bankok nehezen szereznek devizaforrásokat – vélik a lapunk által megkérdezett kereskedők.

Véleményük szerint egyrészt emelkedhetnek a finanszírozási költségek, másrészt növekedhet a készpénzzel fizető, illetve a használt járművet vásárló ügyfelek aránya is. A hitelek drágábbak lesznek, az biztos, és az sem kizárt, hogy a bankok átállnak a forintalapú finanszírozásra – mondta Rényi Vámos Ádám, a budaörsi Suzuki Világ vezetője.

Véleménye szerint ebben az esetben ismét megkezdődhet a forintalapú finanszírozás területén a piaci verseny, amely az elmúlt 3-4 évben gyakorlatilag szünetelt. A bizonytalan gazdasági helyzetben a vásárlók szemében egyre vonzóbbak lesznek a kiszámítható konstrukciók, még ha drágábbak is, tehát elképzelhető, hogy ismét lesznek fix kamatozású hitelek, mint 7-8 évvel ezelőtt.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.