BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fittyet hány a válságra az Audi

Szeptember végéig 1,513 millió motort bocsátott ki az Audi Hungaria Kft., ez 3 százalékkal haladja meg a tavalyi három negyedéves teljesítményt.

Ugyancsak emelkedett, mégpedig 9 százalékkal a Győrben készült sportkocsik száma, és elérte az 50 700-at. Mindez azt jelzi, nem érintette a nemzetközi autóipari és pénzügy válság a cég rendelésállományát. Az ingolstadti anyavállalat azt jelezte, az eladások folyamatosan nőnek, olyannyira, hogy az Audi ebben az évben első alkalommal több mint egymillió gépkocsit értékesít a világpiacon.

Ennek megfelelően a Volkswagen konszern legnagyobb motorgyára, az Audi Hungaria – az elmúlt évihez hasonlóan – az idén is jóval több mint 1,9 millió erőforrást szállít a konszern különböző márkáinak. Emellett a közel hatezer fős győri gyár szerelőszalagját a tavalyi 56 ezerrel szemben több mint 60 ezer gépkocsi hagyja el év végéig.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.