BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szupergyors, szupertartós – Új akkumulátor a Toshibától

A Super Charge Ion Battery típusnéven forgalmazott új akkumulátor a cég állítása szerint tíz perc alatt kilencven százalékos feltöltöttséget ér el. Az elem élettartama öt-hatezer újratöltés.

A hagyományos lítium-ion akkumulátor átlagosan ötszáz újratöltést képes elviselni. Ezzel szemben a Toshiba Super Charge Ion Battery-je a gyártó szerint ennek tízszeresét, öt-hatezer feltöltést visel el – írja a PC authority.

Az új akkumulátor ennél is többre képes: tíz perc alatt kilencven százalékos feltöltöttséget ér el. A huzamos használatra tervezett akkumulátort hőálló burkolat védi a tűzveszélytől és akkor sem robban fel, ha összepréselik.

Toshiharu Watanabe szerint a most kifejlesztett akkumulátort tulajdongai alkalmassá teszik arra, hogy az elektromos autók piacán új megoldásként jelenjen meg. Ha az autó piac egyelőre nem, a kerékpárgyártók már felfigyeltek az SCIB-re. Az új Schwinn Tailwind az új akkumulátorok segítségével harminc perc alatt felöltődik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.