BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Februárig akár 200 ezer embert is elbocsáthatnak a bajban lévő orosz cégek

A következő két hónapban akár 200 ezer munkahely megszűntetését tervezik az orosz vállalatok a gazdasági növekedés lassulása miatt - jelentette ki Alekszej Vovcsenkó, a szövetségi munkaügyi és foglalkoztatási szolgálat helyettes vezetője.

A múlt héten ismerté vált októberi adatok szerint a munkanélküliség hét havi csúcsot ért el, s 4,6 millió embernek nem volt állása, ez a munkaerő-állomány 6,1 százalékának felel meg. A bérhátralékok összege pedig 4 milliárd rubelt tett ki, ami a legmagasabb szint egy év alatt - számol be a The Moscow Times.

A gazdasági minisztérium a munkanélküliség növekedésével számol a pénzügyi, építőipari, kiskereskedelmi és bányászati ágazatban. Ám a közületi szektort, amely a munkaerő-állomány egyharmadát foglalkoztatja, a munkanélküliség még nem sújtja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.