BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kölcsönautó bármikor, egy telefonra - Különleges Smart-szolgáltatás

Kölcsön autót bármikor, egy telefonra? Ez már-már a sci-fi világa. A Daimler AG azonban ilyesmivel kísérletezik, egyelőre Ulmban.

A car2go projekt úgy működik, hogy a város különböző pontjaira elszórtan telepített - egyelőre - ötven Smart Fortwo kocsi bármelyikét éjjel-nappal egy telefonhívás után bármikor el lehet vinni, ha az ügyfelet előzetesen már regisztrálták. Az ügyfél beszáll, azonnal elindulhat, majd a végén egyszerűen otthagyja az autót egy parkolóhelyen.

Az elszámolás egyszerű: percenként 19 euró centet kell fizetni, és ebben benne van a benzin, a biztosítás és az adó. Bejelentkezéskor elektronikus jelet tesznek az ügyfél jogosítványára, amely lehetővé teszi az autó kinyitását. Kocsihoz jutni például úgy lehet, hogy ahol lát egy szabad autót az ember, egyszerűen beleül. Jogosítványát bedugja a szélvédőnél a leolvasóba, beüti a titkos azonosítóját, és már mehet is.

 

Szabad autót interneten vagy telefonon kereshetünk. Előre foglalni 24 órán belül lehet, ilyenkor a tervezett elindulási idő előtt sms-ben adnak értesítést, hol áll az autó.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.