BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Árverseny a számítógéppiacon - használt PC-je is értékes lehet!

Miközben a világ PC-gyártói óriási árversenyben próbálnak a legújabb modellekre vevőt találni, a használt készülékek piacán a kereslet jóval meghaladja a kínálatot.

Igaz, a leselejtezett gépeknek kevesebb mint a fele, 44 százaléka talál új gazdára. Ezen belül is a használt gépeknek csak az ötöde jut el az iparilag fejlett piacokról a feltörekvők térségébe - ennek legfőképpen az export-import vámok és a magas szállítási költségek szabnak korlátokat.

A másodlagos eszközök piacát folyamatosan fenyegeti az új PC-ké, ahol az árak az elmúlt években látványosan zsugorodtak, a hordozható gépek piacán pedig megjelent egy új, olcsó kategória, a netbook. A szakértők azonban még nem temetik a használt PC-k piacát.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.