BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egymillió csehországi kisautó majdnem négy év alatt

Három év és kilenc hónapos működése alatt elérte az egymillió darabos gyártási számot a Toyota Peugeot Citroën autógyár (TPCA) a csehországi Kolinban.

A francia-japán összefogással 1,3 milliárd euróért épült gyárban ugyanannak a modellnek három változata - a Peugeot 107,  a Citroën C1 és a Toyota Aygo - készül. A Prágától 60 kilométerre fekvő TPCA közel 3500 embert foglalkoztat.

A 3,43 méter hosszú, 1,63 széles és 1,47 magas kolini kiasutó modellfrissítését nemrégiben hajtották végre. Továbbfejlesztett orr-részének köszönhetően dinamikusabb és élénkebb lett.

A gömbölydedebb formájú, és a méretéből adódóan szembeötlőbb új lökhárító az egész autó kinézetét lendületessé és erőteljessé teszi, és csipetnyi eleganciával fűszerezi.

A második kiviteli szinttől kapható krómozott díszléc kiemeli a lökhárító hajlatait, így energikus és korszerű külsőt kölcsönöz a C1-nek. Az 1.0i 68 lóerős benzinmotorral a C1 példát állít a környezetvédelem terén, hiszen az autó vegyes ciklusban csak 4,5 litert fogyaszt, CO2-kibocsátása pedig 106 g/km.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.