BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Egyre nehezebb és nehezebb"- Elkeseredett Honda bejelentés

A Honda az előző pénzügyi évhez képest harmadára csökkentette profitkilátásait. A cég elnöke szerint egyre több a nehézség és nem is látszik az alagút vége.

"Egyre nagyobb és nagyobb nehézségekkel kell szembenéznünk és nincs jele annak, hogy javulna a helyzet" – jelentette ki a Honda elnöke. Takei Fukui a kedvezőtlen dollár árfolyammal és a csökkenő amerikai kereslettel indokolta, hogy a cég harmadára csökkentette profitkilátásait. Az előző pénzügyi év 600 milliárd jenes nyereségéhez képest a japán gyártó most 300 milliárd jen (387 milliárd forint) profitra számít – tudósít az AP.

Az év végéig a Honda 3.77 millió egység eladását tervezi, ez alig magasabb, mint a tavalyi eredmény. A válságra való tekintettel – a cégtől szokatlan módon – Fukui nem nevezett meg eladási céladatot 2009-re. Bejelentették viszont, hogy a vezetők bérét tíz százalékkal csökkentik.

A megkérdezett tokiói elemző szerint a Honda jól döntött, hogy defenzívába váltott és körülbelül két év múlva újra javulhat a helyzete. A gyártó hosszú távú tervei jelzi, hogy a bejelentés szerint a válság ideje alatt a zöld technológiára, a hibridautók tervezésére fókuszálnak majd, ezzel készülve a módosuló piacra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.