BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elhalasztja 196 millió dolláros kameragyárának építését a Canon

A Canon elhalasztja a Japánba tervezett, 196 millió dollár értékű digitális kamera gyárának építését és beindítását a csökkenő kereslet miatt.

A társaság így az utolsó cég, amelyik módosítja beruházási elképzeléseit a globális visszaesés közepette. A legnagyobb digitális kamera gyártó még júliusban jelentette be, hogy új termelő egység építésébe kezd Japán nyugati részén Nagaszakiban 2009 januárjában, melyben a gyártás jövő év decemberében indulna be - tudósít a Reuters.

A cég az új céldátumokat később, a kamerák jelenlegi piacának megismerése után tűzi ki. A Canon októberben csökkentette az eladási várakozásait 5 százalékkal 27,9 millió darabra az idei évre, ugyanis a tapasztalatok szerint a süllyedő gazdaságban a fogyasztók világszerte szorosabbra fogják kiadásaikat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.