BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Internet vagy szex - Ön mit választana? Meglepő kutatás

Az Intel érdekes módszert választott, hogy kiderítse, mennyire fontos az embereknek az internet. Felmérése során a résztvevőket választás elé állította: online barangolás vagy Erosz?

Az Internet fontossága a Jövő Gazdaságában - című kutatás segítségével a Harris Interactive és az Intel arra kereste a választ: mennyire fontos a világháló az emberek életében – tudósít a New York Times.

Az eredmény kissé meglepő: ha választás elé állítják őket, a nők 46, a férfiak 30 százaléka viselne el két hetet szex nélkül, semmint hogy ugyanennyi ideig nélkülöznie kelljen az internetet. Hasonló jelentőséget mutat a világháló a legfontosabb költségek listájában. A válaszadók többsége a webet jelölte meg, mint a legfontosabb szükségletet, a televízió, az étterem, a ruhavásárlás vagy a fitnesz klubbéli tagság mind hátrább kerültek a rangsorban.

A nagy mágus, a televízió akkor is alulmaradt, amikor tisztán párba állították az internettel. A nők 61 százaléka inkább mondana le két hétig a tévéről, mint a netről.

Összességében – értékel az Intel – a megkérdezettek 65 százaléka állítja, hogy nem tudna internet nélkül élni, 71 százalék pedig rendkívül fontosnak tartja a világháló szerepét az életében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.