BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

LESZ: miért egyre idegesebb a vezérigazgató és helyettese?

A hatóság megígérte, hogy a szakszervezetekkel közösen ellenőrzi a görög sztrájktörőket. A sztrájkbizottság azonban semmilyen megkeresést nem kapott az állítólagos vizsgálat ügyében, amelyek „pozitív” eredményét a Budapest Airport nem győzi ismételgetni. A szakszervezetek kezdik sejteni, miért egyre idegesebb a vezérigazgató és helyettese - áll a LESZ szakszervezet közleményében.

A görög sztrájktörők felfogadása nyomán a ferihegyi sztrájkbizottság hétfőn bejelentést tett a Munkaügyi Főfelügyeletnek, kérve a törvénysértés kivizsgálását, megakadályozását.

A hatóság nyilatkozataiban jelezte, a sztrájkoló magyar dolgozói szervezetekkel közös ellenőrzéseket fog végrehajtani. Azóta azonban a szakszervezetek sem szóbeli, sem írásos megkeresést nem kaptak, a hatóság munkatársait pedig nem is látták feltűnni a repülőtéren. Értelemszerűen az állítólagos vizsgálat eredményéről sem kapott tájékoztatást a sztrájkbizottság, így arról csak a Budapest Airport arrogáns kommunikációjából értesülhettek.

Nem tudjuk, hogy a következő napokban számíthatunk-e még jelentkezésükre, hiszen a Munkaügyi Főfelügyelet első és második emberét ma őrizetbe vették - áll többek között a LESZ közleményben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.