BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már a Mini sem kell! Újabb gyárleállás

Az Oxfordban található Mini-gyár három nap extra pihenőt ad munkásainak a karácsonyi ünnepek után, mivel a kisautók forgalma rendkívül erősen visszaesett az elmúlt időszakban.

A Minit gyártó oxfordi üzem vasárnap állt le a meghosszabbított, négy hetes karácsonyi pihenésre. A dolgozók most újabb három szabadnapot kapnak, miután január ötödikén hivatalosan visszatérnek a pihenésből – jelenti a BBC.

A BMW tulajdonában lévő gyár a nehéz gazdasági helyzet következtében kénytelen leállítani a termelést – ebben a hónapban 58 százalékkal csökkent a kisautók eladása Nagy-Britanniában, a szigetország teljes autópiaca pedig 11 százalékkal zsugorodott.

Bár fizetésüket megkapják, a Mini munkatársainak jó része ideiglenes munkát keres az ismét meghosszabbított karácsonyi szünet idejére, mivel ez idő alatt elesnek a túlóra-díjaktól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.