BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Melyik betegség lesz a világ első számú gyilkosa?

A World Health Organization (WHO) előrejelzése szerint 2010-re a rák váltja a szív-és érrendszeri megbetegedéseket, elfoglalva a leggyilkosabb betegség pozícióját.

A WHO mérései szerint a trend azt mutatja: 2030-ra a rák miatti halálesetek száma a mostani kétszeresére emelkedik, ennek eredményeképpen pedig már 2010-ben a rák lesz a világ első számú gyilkosa az eddig szív- és érrendszeri betegségek helyett.

A negatív változás egyik oka a dohányzás erős terjedése, amely elsősorban a fejlődő Indiát és Kínát érinti – itt él a világ dohányosainak 40 százaléka – tudósít az AP.

A statisztika romlásának másik oka, hogy megnőtt a rák diagnózisainak pontossága. Az egészségügyi szervezet számításai szerint idén 12 millió esetben állapítanak meg rákot és várhatóan 7 millióan életüket vesztik a betegség miatt. A WHO adatai szerint mind az esetek, mind a halálozások aránya évi egy százalékkal növekszik majd, 2030-ra elérve az évi 27 millió megbetegedést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.