BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb elbocsátásokra készül a Honda

A Honda az alacsony kereslet miatt újabb elbocsátásokat tervez Nagy-Britanniában és Japánban. Az angliai számok egyelőre nem ismertek, de a Japánt érintő döntés 18 százalékos munkaerő-csökkentést jelent.

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a Honda 760 részmunkaidős dolgozójától válik meg hazájában, ez a teljes Japán munkaerő-állomány 18 százaléka. Hideto Maehara szóvivő az AP információi szerint közölte: a leépítés mind az autó-, mint a motorkerékpár gyártást érinti.

A részmunkaidős dolgozók alkalmazása népszerű Japánban, mivel az utánuk fizetett járulékok mértéke kisebb, mint a nyolc órában dolgozók. A cég nem nyilatkozott arról, pontosan hogy érinti a leépítés a brit termelőegységeket és arról sem tájékoztatott, hogyan befolyásolja a helyzet a Honda gyártási terveit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.