BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A böngészőháborúnak messze nincs vége

A Microsoft, a Mozilla és a Google böngészőinek fejlesztői közösen vitatták meg az ágazat jövőjét. Egy dologban egyetértettek: a webböngészők közötti háborúnak még nincs vége.

A legfontosabb böngészők gyártói közül csak az Apple hiányzott – a cég nem fogadta el a meghívást a San Francisco-i találkozóra, ahol a szoftvergyártók megvitatták a böngészők jövőjét – tudósít az InfoWorld.

Öt évvel ezelőtt az Internet Explorer nyert meg az internetért folytatott csatát, de a háború még nem dőlt el. A Microsoft igyekszik a lehető legjobb élményt nyújtani a lehető legtöbb felhasználónak – mondta Dean Hachamovitch, az Internet Explorer illetékese. Úgy vélte, gondot jelent, hogy sokszor már olyankor ki kell adniuk egy verziót, amikor még folyamatban van a standardek kidolgozása.

Mike Shaver, a Mozilla alelnöke a nyitottságra helyezte a hangsúlyt, leszögezve, hogy a Firefoxnak köszönhetően maradt szabad a böngészőpiac. A Mozilla az alkalmazások fejlesztőivel való kapcsolattartást tartja a legfontosabbnak.

A Google Chrome böngészője egyszerű és gyors internetezést biztosít Sundar Pichai termékfejlesztési alelnök szerint. Mint mondta, a böngészőt a valódi internetezők igényeihez szabták. Emellett a fejlesztéskor a Google fontosnak tartotta, hogy ne vezessen be új platformot – a Chrome a Safariból ismert WebKit, nyílt forráskódú alapra épül, így a programozóknak nem kell új rendszerhez hozzászokniuk.

Mindegyik menedzser közölte, hogy hisz saját böngészője egyediségében. Christen Krogh fejlesztési vezető ezt azzal támasztotta alá, hogy az ő szoftverük, az Opera minden elképzelhető operációs rendszerrel működik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.