BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alig több mint hét millió autó eladására számít a Toyota

Az előzetesen tervezett 7,54 millió egység helyett a következő üzleti évben saját várakozásai szerint alig több, mint 7 millió autót ad el a világ legnagyobb autógyártója.

A japán cég a jelenlegi ületi évben 7,54, az előzőben 8,91 millió autót adott el. A március tizedikén végződő következő évben azonban a gyártó csak mintegy hétmilliós eladással számol – tudósít az AFP a Nikkei alapján.

Egy másik gazdasági lap, a Tokyo Shimbun pedig arról számolt be, hogy az autócég húsz százalékkal csökkenti termelését, hogy megtakarítást érjen el az egyre mélyülő válságban. "Tartjuk magunkat az álláspontunkhoz, miszerint jelenleg nagyon nehéz megítélni a piac alakulását" – közölte a Toyota szóvivője, aki sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a japán lapok értesüléseit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.