BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ferihegy: se előre, se hátra! Újabb sztrájk?

A szakszervezetek értékelése szerint nem haladtak előre érdemben a tárgyalások a héten a ferihegyi repülőtér szakszervezetei és a munkáltató Budapest Airport között - közölte a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) és a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ) közös közleményében az MTI-vel pénteken.

Az érdekképviseletek szerint továbbra sincs kidolgozott javaslata a munkáltatónak a műszakpótlékok új rendjére, így pénteken - a hét többi napjához hasonlóan - nem folyhatott érdemi tárgyalás a felek között. A menedzsment továbbra is szabad kezet kér, miközben a szakszervezetek már többször jelezték, erre nem adnak felhatalmazást a munkáltatónak - áll a közleményben.

A szakszervezetek úgy vélik: a dolgozók körében egyre erősebb a meggyőződés, hogy csak a munkabeszüntetés, a korábbinál szélesebb keretek közötti folytatása sarkallhatja érdemi munkára a menedzsmentet, és hozhat eredményeket Ferihegyen. A Hochtief-Budapest Airport menedzsmentje 2008. október 11-én egyoldalúan felmondta a repülőtéren érvényes kollektív szerződést. Ez volt a decemberben két szakszervezet által indított munkabeszüntetés egyik fő kiváltó oka. A sztrájkot az érdekképviseletek december 23-án, az érdemi tárgyalások reményében felfüggesztették.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.