BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ferihegy - Végre közeledtek az álláspontok

Tegnap és tegnapelőtt szakértői munkacsoportok folytattak egyeztetést a Hochtief-Budapest Airport vezetősége által javasolt új munkarendekről. Az álláspontok jelentősen közeledtek a mai sztrájk-tárgyalásokon.

A szakszervezetek kifogásaival egyetértenek a napi problémákat pontosan ismerő középvezetők is, az igazgatók azonban még csak ízlelgetik, amit az érdekképviselők hónapok óta állítanak – olvasható a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) és a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ) közleményében.

Tegnap és tegnapelőtt szakértői munkacsoportok folytattak egyeztetést a Hochtief-Budapest Airport vezetősége által javasolt új munkarendekről. A napi feladatokat és a gyakorlati problémákat pontosan látó középvezetők igazat adtak a szakszervezeteknek.

Így egyetértés övezte azt, hogy a cégvezetés által javasolt kisebb fizetés, a kicentizett emberi erőforrások, és a béreket és szabadnapokat egyaránt megkurtító munkarend-beosztás nem csak a dolgozók megélhetését, de a reptér működését is fenyegetné.

Ma ismét a csúcsvezetőkkel tárgyaltak a szakszervezetek. A munkacsoportok üléseinek tapasztalatai révén a korábbinál konstruktívabb légkörű egyeztetés folyt. A cég felsővezetése időt kért a szakszervezetek és a középvezetők közös javaslatának pontos megítéléséhez, háttérszámítások készítéséhez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.