BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ma délután négytől folytatódik a ferihegyi sztrájk!

Ma délután folytatódik a karácsonykor felfüggesztett sztrájk Ferihegyen, mivel a munkaadó Hochtief-Budapest Airport ugyanahhoz az elképzeléshez ragaszkodik, amelyet szeptember óta nem fogadnak el a szakszervezetek. A tárgyalásokon a cégvezetés semmilyen engedményt sem tett, végig az időhúzásra törekedett - közölték a szakszervezetek.

A cégvezetés az elmúlt hetekben semmilyen érdemi lépést sem tett a munkaügyi konfliktus felszámolására. Hosszas sürgetésre, ma ismertették az októberben egyoldalúan felmondott kollektív szerződést helyettesíteni hivatott tervezetüket - áll a szakszervezetek közleményében.

A szakszervezetek megdöbbenésére azonban ebben ugyanazok az elfogadhatatlan feltételek szerepeltek, amelyekre a munkavállalók már többször világosan nemet mondtak. A javaslat értelmében 15%-kal csökkennének a bérek a legnehezebb munkaköröket a legmegeröltetőbb műszakokban ellátók esetében. Az évente kivehető pihenő és szabadnapok száma is jelentősen, legalább harmadával csökkenne. A munkarendek, a pontos munkaidő-beosztások pedig tervezhetetlenné válnának. A ma megismert javaslat egyértelművé tette, amit az érdekképviseletek már a múlt héten is sejtettek: a Hochtief-Budapest Airport csak időhúzásra használja a tárgyalásokat, nem végez érdemi számításokat, nem is keresi a megoldási lehetőségeket.

A cégvezetés heteken át úgy tárgyalt a szakszervezetekkel, hogy közben meg sem próbált új, a dolgozókat kevésbé sújtó javaslatot készíteni. Mivel a többi sztrájkkövetelést a munkáltató napirendre sem vette, azok kapcsán sem született semmilyen előrelépés. A Hochtief-Budapest Airport pedig időközben megállapodott a takarítás kiszervezéséről, a két legnagyobb szakszervezet ezzel ellentétes követeléseit semmibe véve - szól a közlemény.

Így a dolgozói oldal a karácsonykor felfüggesztett sztrájk azonnal folytatása mellett döntött. A munkabeszüntetés ma délután négy órakor kezdődik, és mindkét ferihegyi terminált érinti.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.