BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Soha nem tudjuk meg, hány embert rúgnak ki az IBM-től

Az olyan mamutvállalatok, mint a Texas Instruments, vagy a Microsoft a gazdasági világválság hatására több ezer munkahelyet építenek le, ebbe a sorba az IBM is beállt, de a többi céggel ellentétben nem hozza nyilvánosságra, hogy hány embert rúgtak ki.

A cég az előző héten több ezer munkavállalóját rúgta ki, eladási valamint szoftver és hardver pozíciókból. A vállalat elmondása szerint ezek szükséges lépések, nyilvánosságra azonban nem fogják hozni a pontos számot.

Az Intel, Microsoft, Sprint Nextel és Google mind nyilvánosságra hozta a kirúgott alkalmazottak számát, ami ezeknél a vállalatoknál hozzávetőlegesen 20 000 embert tesz ki. Az IBM egyik legnagyobb riválisa a Hewlett-Packard (HP) 24 600 munkahelyet szüntetett meg, ami az összes dolgozójuk 8 százaléka.

Egyes becslések szerint az IBM több mint 4 000 embert rúgott ki, költségmegtakarítás és a profitnövelés céljából. Az AllianceAtIBM leányvállalat kommunikációs munkatársait építette le a cég, de 4 000 ember az IBM 400 000-es munkatáborához képest igen kevés. Az Associated Press hozzájutott egy dokumentumhoz, amiben a leépítések listázása szerepel.

A dolgozók neve nem, de a pozíciójuk és a koruk rajta volt a listán, amiben közel 3000 ember szerepelt. Az essex-i üzemben is volt leépítés, de Patricia Moulton Powden munkabiztos szerint ez a szám kevesebb, mint 500 személyt érint. 2001.-ben az üzemben 8500-an dolgoztak, jelenleg csak 5300-an - adta hírül az AP.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.