BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új Lego-gyár Nyíregyházán - Veres is részt vett az átadáson

Saját kezébe vett a Duplo termékek és lego kockák magyarországi gyártását a Lego, a társaság átvette korábbi szerződéses partnere, a Flextronics nyíregyházi üzemét.

A tranzakció pontos összegét nem közölték, annyit azonban elmondták az üzem mai ünnepélyes megnyitóján, hogy az ügyletre több tízmillió eurót költött a dán játékgyártó. Európa legnagyobb játékgyártója 2008 nyarán döntött úgy, hogy átveszi a nyíregyházi Flextronics üzemet, ahol egyébként már 2006 óta készítenek LEGO-termékeket.

Az 1300 főt foglalkoztató üzem az egyetlen a világon, ahol a teljes Duplo portfóliót gyártja a Lego. A nyírségi gyárból a dán, a lengyel, a cseh és a mexikói piacot látja el a dán cég – mondta el a mai sajtótájékoztatón Jens Peter Clausen, a nyíregyházai üzem igazgatója.

Első lépésben Sárvárról áthozták a DUPLO termékcsalád gyártását, majd 2008 nyarán megkezdték a gyár átadás-átvételének intézését – számolt be a folyamatról Jens Peter Clausen. A Lego teljes gyártókapacitásának mintegy 10 százaléka található Nyíregyházán, évente kétmilliárd körüli lego-kocka készül az üzemben. A Lego célja, hogy a beszállítói és értékesítési hálózat még erősebbé váljon, illetve a játékok minősége változatlanul kifogástalan maradjon – hangsúlyozta Jens Peter Clausen.

A Lego jelenleg Európa legnagyobb játékgyártója, a világon második ezen a piacon. A társaság számára különösen fontos a magyar piac, amelyen az elmúlt években számottevő fejlődés ment végbe. A Lego termékek kiskereskedelmi forgalma az elmúlt évben 2007-hez képest 34 százalékkal bővült – mondta el Jorgen Vig Knudstorp, a Lego ügyvezetője igazgatója. 

A mai ünnepélyes gyáravatáson részt vett Kjeld Kirk Kristiansen, a Lego tulajdonosa, Veress János pénzügyminiszter, illetve Csabai Lászlóné, Nyíregyháza polgármestere.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.