BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ultimátum? Kiszervezés? - Ferihegyen a helyzet változatlan

A sokszor ismételgetett rossz diktátum helyett egyetlen jó koncepcióra volna szükség a sztrájk-tárgyalások előmozdításához – írja a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet és a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete közleménye.

Ezért új, a munkaadó költségcsökkentő és hatékonyságnövelő szempontjait figyelembe vevő javaslatot ismertettek a szakszervezetek a mai sztrájk-tárgyaláson. Ma külsős tanácsadó jelentette be az újabb pánikszerű kiszervezés tervét - fogalmaz a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) és a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSzSz) közleménye

Konkrét adatokkal, számításokkal alátámasztott javaslatcsomagot ismertettek a szakszervezetek a Hochtief-Budapest Airport vezetőségével folytatott mai sztrájk-tárgyaláson – írják a szakszervezetek, hozzátéve, hogy szerintük a BA eddig nem állt elő minddenre kiterjedő javaslattal.

Leszögezik: az átalakítás nem járhat a leginkább alulfizetett és túldolgoztatott munkavállalók fizetésének 15-30 százalékos, a pihenőidő 30 százalékos csökkenésével, amint azt a Hochtief-BA ultimátuma jelentené.

A szakszervezetek aggodalommal értesültek az egyik tanácsadótól – az egyeztetés utolsó perceiben –, hogy újabb terület kiszervezését tervezi a cég. A szakszervezetek szerint a takarítás kiszervezése – amely feltehetően szintén e tanácsadók szüleménye – is hamarosan megbukik.

A menedzsment kedden folytatta volna az egyeztetéseket, a szakszervezetek nyomására azonban a tárgyalások holnap délelőtt folytatódnak. A munkáltató ekkora érdemi választ ígért a szakszervezetek munkarendre vonatkozó javaslatára.

A korábban sztrájkot hirdetett két ferihegyi szakszervezet elutasította a munkáltató műszakpótlékra és egy lehetséges kompenzációs csomagra tett javaslatát, mivel elfogadhatatlannak tartják a műszakpótlékok csökkentését - közölte a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport pénteken. Vasárnap hajnalban megnyitják a második sztrájk óta zárva tartó 1-es terminált. (MTI Eco)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.