BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Válságkezelés? Saját termékek vásárlásra kötelezi dolgozóit a Panasonic

A Panasonic munkatársait felszólította a munkáltató, hogy ezer font (336 ezer forint) értékben vásároljanak a cég termékeiből. A Times Online szerint más, a válsággal küszködő japán vállalatok is követhetik a példát.

A Times Online úgy értesült: a Panasonic tízezer japán alkalmazottjának július végéig 1 000 font (336 ezer forint) értékben kell a termékekből vásárolniuk, függetlenül attól, hogy szükségük van-e rájuk vagy sem. Ez alól kivételek a felsővezetők, akiknél a vásárlási érték magasabb, 1 500 font (505 ezer forint).

A menedzserek életét nehezíti, hogy a vásárlási kötelezettség mellett pár hete kellett átélniük fizetésük és prémiumaik csökkentését is. A cég szóvivője szerint a "Vásárolj Panasonicot" akciót a vezetés kezdeményezte és nem számítanak túl nagy arányú elutasításra.

A lap szerint már japán cégek is követhetik a példát. Ennek egyik jele a Toyota programja, igaz, ennek keretében önkéntes alapon döntött 2 200 menedzser arról, hogy új autót vásárol. Emellett a cég 100 ezer alkalmazottjának küldött e-mailt, amelyben udvariasan felhívta a figyelmet arra, milyen kedves lenne, ha a dolgozók otthonaiba több Fujitsu PC és mobil kerülne.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.