BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Veszteséget jelentett a Lenovo, lehullott a vezér feje

A világ negyedik legnagyobb PC-gyártója, a Lenovo 96,7 millió dolláros veszteséget jelentett a negyedévben. William J. Amelio vezérigazgatót Yang Yuanqing váltja.

A Lenovo döntésével a korábbi elnököt teszi meg vezérigazgatónak, hangsúlyozva, hogy továbbra is uralni szeretnék a kínai piacot, de nem tervezik, hogy lemondanának a globális versenyben megszerzett pozíciójukról – tudósít az AP.

A most bejelentett változás nyomán a kínai vállalat alapítója, Liu Chuanzhi tér vissza elnökként, a korábbi elnök, Yang Yuanging pedig vezérigazgatóként folytatja. A világ negyedik legnagyobb PC-gyártója három hónap alatt 20 százalékos eladáscsökkenést volt kénytelen elkönyvelni. A most távozó vezérigazgató szerint a nehézséget a vállalati ügyfelek takarékossági intézkedései jelentették.

A Lenovo januárban jelentette be, hogy alkalmazottainak 11 százalékát elbocsátja, az átalakítás költségeit (120 millió dollárt) a jelenlegi negyedévben kell lenyelnie. Sajtótájékoztatóján a cég pénzügyi vezetője leszögezte: a menedzsment bízik abban, hogy a következő pénzügyi év jobban alakul a jelenleginél.

William Amelio, az IBM és a Dell veterán szakembere 2005 óta dolgozott a Lenovónak, ahol levezényelte az IBM üzletrészével történő fúziót és csökkentette a költségeket. Távozásával kapcsolatban csak annyit mondott, hogy lejárt szerződése. Amelio az igazgatótanácsban betöltött helyéről is lemondott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.