BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itthon nem lesz roncsprémium a kormánybiztos szerint

Vizsgálja ugyan a gépjárműcsere támogatását a kormány, ám a jelenlegi helyzetben kevéssé valószínű, hogy egy olyan rendszert vezetnének be Magyarországon, mint amilyet már több uniós országban alkalmaznak – mondta Tukacs István kormánybiztos a tegnapi kormányszóvivői tájékoztatón.

Elmondta: a Magyarországon értékesített gépjárművek csupán 10 százaléka hazai gyártású, ezért egy ilyen rendszerrel az importot támogatnák. A beavatkozás ráadásul az árakat is emelné – tette hozzá Tukacs István –, arról nem is beszélve, hogy a kereskedőkön segítene, és nem a gyártókon.

A csak roncsprémiumnak nevezett támogatást bevezető Szlovákiában eközben elfogyott az erre a célra szánt 33,2 millió eurós keret. A február végén kiadott kormányrendelet alapján március 9-e óta az állam ezer eurót ad egy új kocsi megvásárlására, ha a tízévesnél idősebb régit bontóba viszik

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.