BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiskunhalasi gyárának bezárását tervezi a Levi Strauss

Kiskunhalasi gyárának június végi bezárását tervezi az ott 549 dolgozót foglalkoztató Levi Strauss - közölte a cég szerdán.

A társaság európai, közel-keleti és észak-afrikai régiókat magában foglaló részlege (LSEMA) szerdán jelentette be, hogy konzultációkat kezdeményez a munkavállalói érdekképviselettel a gyár esetleges bezárásáról. Indoklásukban kifejtik: a világgazdasági válság hatásai a Levi''s márkát sem kerülték el, jelentősen csökkent a kereslet a ruházati termékek iránt is, ami kapacitás-csökkentésre kényszerítette a társaságot ez év elejétől.

"A munkavállalói érdekképviseletekkel folytatandó konzultáció során valamennyi rendelkezésünkre álló lehetőséget meg fogjuk vizsgálni, a javasolt intézkedés szükséges a társaság hosszú távú versenyképességének fenntartásához" - közölte Gavin Moore, a Levi Strauss európai részlegének gyártásért felelős igazgatója. A gyár lehetséges bezárásának időpontjáról a munkavállalói érdekképviseletekkel folytatott konzultáció során születhet döntés. A tulajdonosi javaslat értelmében a termelés fokozatosan, 2009. június végéig bezárólag szűnne meg.

A közlemény rögzíti: a Levi Strauss LSEMA továbbra is elkötelezett marad magyarországi vevői és viszonteladói iránt. A Levi''s márkájú termékek a kereskedelmi hálózatban továbbra is kaphatóak lesznek, a vásárlókat újdonságaikról folyamatos marketing-kampányok keretében tájékoztatják. A javasolt intézkedés a budapesti értékesítési részleget, és a magyar Levi''s boltokat nem érinti.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.