BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mercedes: marad nálunk

A 79. Genfi Autószalon első szakmai napján Dieter Zetsche, a Daimler elnök-vezérigazgatója bejelentette: a cég kitart a 800 millió eurós kecskeméti beruházás mellett, és nem veszi meg az Opel eisenachi üzemét.

Az anyacéget képviselő GM Europe a második negyedévben kifogy a pénzből, ha azok az európai kormányok, ahol gyártóüzemük van, nem vásárolnak részesedést a cégből – mondta Fritz Henderson operatív igazgató. Rivaldafénybe került az Opel Insignia kombija, a Sports Tourer. A Toyota, amely kétmilliárd dolláros állami segítséget kér, az európai piac 30 százalékos szűkülésére számít az idén. Carlos Ghosn, a Nissan vezérigazgatója szerint a világpiac szűkülése 14 százalékos lesz.

Amíg máshol esett az értékesítés, a német eladások 21 százalékkal nőttek a vásárlásösztönző állami intézkedések hatására. A Honda és a Toyota új hibridjei mellett elektromos autókat, köztük az Opel Amperáját is kiállították, a Volkswagen-vezér Martin Winterkorn azt mondta, az elektromos autók a közeljövőben még nem uralják a piacot. A pódiumon 300 ezer euróért – csupán 350 példányban készülő – 670 lóerős Lamborghini is látható, ám a nagyközönség számára holnap nyíló szalonon nyilván többen nézik majd meg a 12 860 eurós új VW Polót.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.