BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Százmillió dolláros befektetési alapot hoz létre a Google

A Google Ventures teljes egészében a keresőóriás tulajdonában marad, de önálló szervezetként működik majd. Célja a minél nagyobb megtérülést ígérő új vállalatok finanszírozása, a Google víziója másodlagos a döntések során.

A Google Venturest az Android telefonszoftver egyik társalapítója vezeti majd. Rich Miner a Reutersnek elmondta: a százmillió dolláros befektetési alap számtalan üzletágban keres majd finanszírozásra érdemes vállalatokat. Bekapcsolódhatnak az egészségügyben és a biotechnológiába tevékenykedő cégek is, nem csak a Google-hoz közelebb eső területek kapnak szerepet.

A bejelentés szerint az elsődleges kiválasztási szempont a hozam lesz és főként a pályafutásukat kezdő vállalatok számíthatnak támogatásra. Az alap a Google száz százalékos tulajdonában, de attól teljesen függetlenül működik majd. A vezetők azt ígérik: a finanszírozás néhány tízezertől több millió dollárig rugalmasan változhat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.