BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Túszul ejtették a Caterpillar gyár vezetőit a dolgozók Franciaországban

Az Alpokban található Caterpillar üzem vezetőjét a leépítések elleni tiltakozásképpen tartották fogva a francia alkalmazottak. Az elmúlt hetekben ez már a harmadik eset, hogy az elégedetlen dolgozók foglyul ejtenek egy menedzsert.

A hatóságok szerint mostanra megnyugodtak a kedélyek a Grenoble közelében lévő Caterpillar gyárnál, miután a rendőrség felvonult a helyszínen, az alkalmazottak pedig szabadon engedték a négy gyárvezetőt – jelenti az AP. A Caterpillar két francia telephelyén összesen 733 dolgozót bocsát el, a szakszervezetek azért ejtették túszul a vezetőt, mert további tárgyalásokat szerettek volna a leépítés kapcsán.

Az elmúlt időszakban több hasonló eset történt: két hete a Sony gyár vezetőjét tartották fogva hasonló okokból, majd a 3M menedzserét ejtették túszul. Új fordulat, hogy a Dél-franciaországi Pont-Saint-Esprit-i városházáról nem engedték távozni a polgármestert a felháborodott lakosok, akik így tiltakoztak a válságmenedzselés ellen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.