BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

590 forint osztalékot fizet a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. keddi éves közgyűlésén a tulajdonosok jóváhagyták az igazgatóság által javasolt részvényenkénti 590 forintos osztalékot.

A gyógyszergyár az évek óta változatlan osztalékpolitikájának megfelelően a tavalyi nyereség 25 százalékát osztja szét a részvényesek között, ez az összeg az idén összesen 10,98 milliárd forint osztalékot jelent. A fennmaradó 32,76 milliárd forint az eredménytartalékba kerül.

Tavaly részvényenként 450 forintot fizetett a cég. Az osztalék kifizetése az idén június 15-én kezdődik. A közgyűlés a részvénytársaság magyar számviteli szabályok alapján készült 2008. évi beszámolóját 360,743 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 43,737 milliárd forint adózott eredménnyel fogadta el.

Bogsch Erik vezérigazgató a tavalyi év eredményei közül kiemelte, hogy a Richter egyik eredeti vegyületének fázis II. klinikai vizsgálata sikerrel végződött, továbbá Debrecenben megkezdődött a biotechnológiai üzem építése.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.