BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A németek még mindig hoznák a pénzüket hozzánk!

A német befektetők 80 százaléka ismét beruházna Magyarországon, miközben egyre elégedetlenebbek az adók mértékével, a gazdaságpolitika kiszámíthatóságával és a bürokrácia túlburjánzása miatt - mondta Straub Elek a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) alelnöke kedden, a kamara új konjunktúra jelentésének bemutatása alkalmából.

A magyar gazdaság 2009. évi helyzetét a német cégek 83 százaléka rossznak, 16 százaléka kielégítőnek értékelte, az előző évhez képest az idei kilátásokat a cégek 89 százaléka rosszabbnak, 10 százaléka kielégítőnek minősítette - jelezte a vizsgálat eredményeit Dirk Wölfer főtitkár.

Az itt működő német cégek befektetési rangsorában a 18 országból álló tágabb régión belül Magyarország a 7. helyre került az előző évi 9. helyről, pontszáma, ahol az egyes a nagyon vonzó és hatos a nem vonzó, 3,11. Első helyen Csehország áll, pontszáma 2,49, Szlovákiáé 2,56, Lengyelországé 2,89.

Az új kormány már bejelentett lépései azt az irányt követik, amit a DUIHK is szorgalmazott, például a központi költségvetés terjedelmének csökkentését, az élőmunka terheinek mérséklését - felelte újságírói kérdésre Straub Elek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.