BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Tesco, a CBA és a Coop az élen

A Tesco, CBA és Coop áll a legnagyobb forgalmú élelmiszert és vegyiárut értékesítő kiskereskedelmi láncok 2008. évi listájának élén - állapítja meg a Nielsen piackutató vállalat.

A cég ugyanakkor rámutat: a hazai vállalatok közül a rangsorban második CBA 3 038 egysége, a harmadik Co-op 5 250 és az ötödik utánuk következő Reál 2 310 üzlete együttesen meghaladja a tízezret, és bár üzleteik száma nem bővült, így is a teljes magyarországi élelmiszerbolt hálózat több mint felét képviselik.

A három vállalat előkelő pozíciója fehér hollónak számít Közép-Európában. Hazai tulajdonú láncok ilyen magas forgalmat, illetve piaci részesedést régiónk egyetlen más országában sem érnek el.

Az élelmiszer-kiskereskedelem koncentrációja folytatódik, az elmúlt év végén már 1119 hipermarket, szupermarket és diszkont üzlet működött a egy évvel korábbi 1016-tal szemben.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.