BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Belvárosi projekteket keres a Palazzo Dorottya befektetője

Első magyar beruházása, a belvárosi Palazzo Dorottya lezárása felé közeledve új, hasonló jellegű, a szűken vett belvárosban található, de kisebb projektek után kutat intenzíven az olasz RDM, a Gruppo Fingenhez tartozó ingatlanfejlesztő társaság.

A május- június táján elkészülő és a CIB által finanszírozott projektre 50 millió eurót költött a vállalat, az értékesítést most akarják felpörgetni – mondta lapunknak Budapesten Lorenzo Bonacchi üzletfejlesztési igazgató.

A beruházás fél évet csúszik, az igazgató szerint a fővállalkozó különböző okokra hivatkozva fejezi be később a munkát. Jótékonyan hat erre a projektre azonban, hogy elkezdődött a Dorottya utca sétálóutcává történő átépítése, amelyet részben az ott érdekelt fejlesztők és üzlettulajdonosok, részben az önkormányzat pénzéből végeznek el, s ez az olasz cég projektjét is felértékeli.

Az RDM épületében alul, 2400 négyzetméteren három cég (Coin, Escada Sport, Pizza Marzano) alakít ki áruházat, illetve üzletet – teljesen bérbe véve a területet. A középső szinteken lévő irodák negyedét adták bérbe eddig (20–25 euró/négyzetméter/hó), a 85 exkluzív lakásnak 65 százaléka kelt el átlagosan 4300 euróért négyzetméterenként. Az otthonok első csoportjának átadása március végén volt. A vevők összetétele a fejlesztőt is meglepte, hiszen túlnyomó részük Magyarországon élő magyar, a fennmaradó rész a valamilyen kötődésű külföldiek, illetve a befektetési céllal vásárlók között oszlik meg.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.