BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csányi: megérte a Groupama-üzlet!

Az OTP Garancia Biztosító tavalyi értékesítése több előnnyel is járt az OTP csoport számára – jelentette ki Csányi Sándor elnök-vezérigazgató az OTP Bank mai, éves rendes közgyűlésén.

A tranzakció révén – mutatott rá – egyrészt jelentősen megerősödött a bank tőkehelyzete, emellett a Groupama 8 százalékos tulajdont szerzett az OTP-ben, úgy, hogy hosszú távú, a bank fejlődését támogató, „baráti” befektetőnek tekinthető.

További előnyt jelent, hogy a két pénzügyi csoport hosszú távú stratégiai együttműködési megállapodást is kötött. A Groupama elkötelezettségét, korrektségét jelzi – mutatott rá Csányi Sándor -, hogy az ügylet zárásakor, már a Lehman csődje után nem hivatkozott vis maior helyzetre, hanem a megállapodásban foglaltaknak megfelelően teljesítette vállalásait. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.