BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kellemetlen meglepetés Európa legnagyobb autógyártójától

A Volkswagen AG mai, váratlan jelentése szerint 74 százalékkal csökkent az első számú európai autógyártó nettó profitja 2009 első negyedévében.

A wolfsburgi székhelyű cég a hivatalos eredményjelentés előtt hozta nyilvánosságra a negatív adatot, amely az autók és tehergépkocsik iránti igény jelentős csökkenéséből következik – írja az AP. Eszerint a német cég nettó profitja az első negyedévben 243 millió euróra esett az előző év hasonló időszakában megszerzett 929 millióhoz képest.

A cég a hónap későbbi részében teszi közzé részletes eredményeit, de az már most tudható, hogy az eladások 11 százalékkal csökkentek. Mivel a Volkswagen korábban már mintegy negyedével csökkentette a termelés, a legyártott egységek száma mindössze 16 százalékkal esett. Az egy évvel ezelőtt 1,6 millióhoz képest a januártól márciusig terjedő időszakban 1,35 millió egységet gyártott le a vállalat.

A cég a változékony gazdasági hangulatból kiindulva nem adott előrejelzést, de közölte: szigorú kiadáscsökkentéssel és új modellekkel védekeznek majd a válság hatásai ellen, amelyet – mint mondták – semmiképp nem tudnak elkerülni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.