BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Opel: Túlélünk akkor is, ha csődbe megy a GM

Az Opel szóvivője ma leszögezte: a német cég túlélheti a jelenlegi válságos helyzetet, még akkor is ha – az előjeleknek megfelelően – csődbe megy amerikai anyavállalata.

"Az Opel kellő likviditással rendelkezik" – szögezte le az AFP-nek az Opel szóvivője, kiemelve, hogy az új modell, az Insignia eddig jól teljesített és 85 ezer rendelést vettek fel rá. A cég illetékese szerint a General Motors csődje nem jár közvetlen következményekkel az Opelre nézve.

A Bild Zeitung tegnapi, általunk is idézett cikke szerint a vállalat részben az Insigniának köszönhetően a következő négy hónapot élheti túl. A cég egyik vezetője a német lapnak úgy nyilatkozott: elegendő idő áll rendelkezésre egy független, európai Opel létrehozásához.

Az Opelnek 3,3 milliárd eurós tőkeinjekcióra lenne szüksége a gondok megoldásához. A német állam nem zárkózott el a cég megsegítésétől, de a támogatás oroszlánrészét az amerikai anyavállalattól várja. Angela Merkel kancellár eddigi nyilatkozatai szerint Berlinnek nem áll szándékában az Opel megvásárlása, de támogatna egy esetleges befektetőt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.