BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ma lejár a határidő - Mi vár az Opelre?

A mai az utolsó nap, amikor az Opel iránt érdeklődő befektetők benyújthatják vételi ajánlataikat. A Fiat és a kanadai Magna pályázatára mindenképpen lehet számítani.

Claudio Scajola olasz ipari miniszter már most, a határidő lejártát megelőzően úgy nyilatkozott a Reutersnek: a Fiat jó eséllyel indul az Opelért. Biztosnak tekinthető, hogy a kanadai Magna konzorcium is a résztvevők között lesz majd.

Ugyanakkor a végleges megállapodás aláírására előreláthatólag még heteket kell várni – tájékoztatott az Opel munkavállalói képviseletének vezetője. Klaus Franz azt azonban nem zárta ki, hogy – miután a vételi ajánlatok határideje ma lejár – még a héten szándéknyilatkozat születik az autógyár sorsáról.

Franz véleménye szerint a szándéknyilatkozat elkészítés előnyös és elvárható egy az Opel iránt érdeklődő befektető részéről. Az érdekképviselet vezetője úgy vélte, a már ismerte pályázókon, a Magnán és a Fiaton kívül más cégek is vételi ajánlatot nyújtanak be az Opelre. Egy pénzügyi körökből érkező forrás a hírügynökségnek úgy nyilatkozott: előreláthatólag a belga RHJ International is ajánlatot tesz az Opelre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.