BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mentőövre váró építők

Az ágazat szereplői kétségekkel fogadják az iparág fellendítését célzó programot

Ritkán látott egyetértésben szavazták meg a parlamenti pártok a héten az építőipar megmentésére hivatott javaslatcsomagot. Úgy tűnik, mostanra párthovatartozás nélkül mindenkit elértek az egyre hangosabb válságkiáltások, s nyilvánvalóvá vált: nemzetgazdasági érdek az építő- és építőanyag-ipart, ingatlanfejlesztést magában foglaló iparág konszolidációja, a megrendelések fellendítése.

Szinte közhelyszámba megy, hogy beszűkültek az építőipari finanszírozási források, több száz milliósra duzzadt a lánctartozások állománya, alvállalkozók tömege megy csődbe, mert nem kapják meg munkájuk ellenértékét, az egész ágazatot megfertőzte a feketemunka.

Mindezen „betegségekre” kínál szándékai szerint gyógymódot a most elfogadott országgyűlési határozat. A szakma azonban láthatóan nem fogadja kitörő lelkesedéssel a tervezett intézkedéseket; vannak ugyan, akik örülnek, hogy legalább a szándék megvan, ám sokan kétségeiket hangoztatják.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.