BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb bónusz botrány - A Shell-igazgató fejét követelik

A Shell javadalmazásért felelős bizottságának vezetője, Sir Peter Job állása veszélybe került, miután a múlt héten kisebb lázadást váltott ki a befektetőkből, hogy a gazdasági nehézségek ellenére 3,65 millió fontot fizet ki prémiumként a cég.

"Távoznia kell. Egyértelműen nem érti meg magát a befektetőkkel" – nyilatkozta a The Sunday Times-nak az üggyel kapcsolatban egy nagy súllyal bíró részvényes.

Sir Peter Job, a Reuters csoport korábbi elnöke, jelenleg a Shell javadalmazásért felelős igazgatója már azzal felbosszantotta a tulajdonosokat, hogy a kifizetések előtt levélben próbálta megmagyarázni a döntést. Eszerint a cég már így is sokat tett a befektetők érdekében és a megszavazott 3,65 millió font jogosan jár a menedzsereknek.

A Shellnél a cég három éves teljesítményét vetik össze a riválisokéval, ez alapján döntenek a prémiumokról. Mint hogy a Shell most negyedikként végzett, a vezetőség nem lett volna jogosult bónuszra.

Viszont a Totalhoz képest csak 2 százalékkal maradt el a Shell, ezt az illetékes bizottság marginálisnak minősítette és megítélte a menedzsereknek az alapfizetés 50 százalékának megfelelő prémiumokat. A részvényesek 60 százaléka leszavazta a döntést, ez azonban nem kötelező érvényű a Shell vezetése számára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.