BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriásit zuhant az Ericsson profitja

Az Ericsson a második negyedévben 56 százalékos profitcsökkenést volt kénytelen elkönyvelni. A svéd cég elsősorban a Sony Ericsson mobiltelefon-részlegnél elszámolt költségek miatt szenvedett el veszteséget.

A világ első számú szélessávú hálózat-szolgáltatója a június 30-val végződő negyedévben 831 millió svéd koronás profitot gyűjtött, szemben az előző év hasonló időszakában jelentett 1,9 milliárd koronával.

Az eladások 7 százalékkal növekedtek – az adatok kellemetlen meglepetést okoztak az elemzőknek. A cég részvényeinek árfolyama a jelentést követően 6 százalékot csökkent – jelenti az AP.

A Sony Ericsson a múlt héten 213 millió eurós veszteségről számolt be, szintén a negatív oldalt gyarapította a chipgyártó ST Ericsson vegyesvállalat 213 millió dolláros mínusza.

Az Ericsson eddig viszonylag könnyen vészelte át a válságot, most azonban a cég is megerősítette: meglátszik az eredményeken a recesszió. Ugyanakkor – mondta Carl-Henric Svanberg vezérigazgató – az új szolgáltatások és a szélessávú hálózatok iránti globális kereslet növekszik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.