BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Chrysler Fiatot gyárt Mexikóban

A Chrysler egy mexikói üzemében gyártják majd a jövőben a Fiat 500-at – tudta meg a Wall Street Journal.

A lap szerint a Chrysler a Fiat 500 mexikói gyártása mellett jelenleg az olasz partner irányításával azon gondolkozik, mely Fiat típusokat vezessen még be az amerikai piacra.

A Reuters által idézett forrás szerint a Chrysler egyik michigani telephelyén gyártanak majd egy motortípust a Fiat 500-hoz. Emellett állítólag egy az olasz modellen alapuló, de annál kicsivel nagyobb kompakt autó is készül, szintén az Egyesült Államokban.

Azzal, hogy a Fiat 500-at a jövőben a Chrysler üzemében gyártják majd, materializálódik a két autógyártó kapcsolata. A Chrysler számára a Fiattal kötött szövetség jelenti a túlélést – a Fiat többek között a kisautók hatékony gyártásával kapcsolatos tapasztalatait adja át amerikai partnerének, "cserébe" pedig nyithat az amerikai piacon. A Chrysler áprilisban kért csődvédelmet, a Fiat ezt követően 20 százalékos tulajdonrészt szerzett a vállalatban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.