BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyarországon kevés az új ügyfél, a mobiltelefon-gyártók csak a készülékcserékre építhetnek

Az amúgy hagyományosan erős második negyedévben az idén több mint 6 százalékkal csökkent a mobiltelefonok globális értékesítése, az újonnan eladott készülékek darabszáma alig haladta meg a 286 milliót.

Azon belül viszont a csúcskategóriás okos telefonoké még mindig közel 30 százalékkal tudott nőni, igaz, részarányuk nem éri el a teljes piac egyhetedét – állapítja meg az amerikai Gartner piackutató legfrissebb elemzése.

A gyártók ráadásul még szűkebbnek érezhetik a piacot, a szolgáltatók és a kártyafüggetlen modellekkel kereskedők ugyanis alulbecsülték a recesszió hatását, jelentős készletek halmozódtak fel, és ez nem nagyon ösztönöz újabb megrendelésekre.

Egyes becslések szerint az értékesítési csatornákban bennragadt mennyiség megközelíti a 14 millió darabot.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.