BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem fogy a tinta, gyengélkedik a HP

A Hewlett-Packard profitja 19 százalékkal csökkent a negyedévben, ez pedig azt mutatja, hogy a vállalat továbbra is erősen függ a jelenleg gyengélkedő PC-ágazattól, azon belül a nyomtató festékek forgalmától.

A HP jelentős átalakításba kezdett, hogy megszorongassa a rivális IBM-et. A most közölt negyedéves adatok viszont azt mutatják: a két vállalat struktúrája még mindig jelentősen eltér egymástól.

Az IBM mostanra elsősorban a szoftverekből és szolgáltatásokból szerzi bevételének legnagyobb részét. A HP szintén nagy lépést tett ebbe az irányba, amikor 13,9 milliárd dollárért megvásárolta az Electronic Data Systems szolgáltató vállalatot, de a PC-ágazattól való függés továbbra is rányomja bélyegét a cég teljesítményére – jelenti az AP.

Az IBM profitja a hardver, azon belül a nyomtató kellékek eladásának csökkenése miatt esett vissza, ennek ellenére túlteljesítette az elemzői várakozásokat.

A július 31-vel végződő három hónapos időszakban a nyomtatási kellékek forgalma 13 százalékkal csökkent, a HP-t az utángyártók tartják nyomás alatt. A PC ágazatban a kiszállított egységek száma 2 százalékkal emelkedett és erősített Kína piaca is, ennek ellenére az eladások 18 százalékkal csökkentek. A negyedéves jelentés idején (augusztus 27.) a Dell után a világ második legnagyobb PC-gyártója várhatóan 23 százalékos eladáscsökkenésről számol be.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.