BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem tudja a Synergon, mitől erősödött a részvénye

A szokottnál is gyengébb harmadik, ellenben rendkívül erős negyedik negyedévre számít Lazarovits Márk.

A Synergon Informatika Nyrt. vezérigazgatója a társaság legutóbbi negyedéves gyorsjelentésének értékelése kapcsán elmondta: az év egészére 20 milliárd forintos bevételt terveznek, az üzemi eredmény pedig várhatóan meghaladja majd az egymilliárd forintot. Ez a bejelentés sem volt ugyanakkor elég ahhoz, hogy megállítsa az előtte két napig szárnyaló részvények zuhanását.

A vezérigazgató nem tudott magyarázatot adni a hirtelen árfolyam-emelkedésre. Elemzők szerint viszont ennek hátterében a cégcsoport esetleges eladásáról szárnyra kapott hírek éppúgy szerepet játszottak, mint a kedden nyilvánosságra hozott gyorsjelentéssel kapcsolatos várakozások.

Az utóbbiak negyedéves öszszevetésben kicsit túlfűtöttnek bizonyultak, az első fél évet tekintve viszont a társaság számos tételben mutatott fel jelentős javulást az egy évvel korábbi időszakhoz képest.

A csoport az idei első hat hónapban 27 százalékkal növelte árbevételét, üzemi eredménye 150 százalékkal, adózott eredménye pedig 104 százalékkal nőtt. Pozitívumként értékelte Lazarovits Márk a szolgáltatások előretörését a bevételtermelésben; az arány az első fél évben már elérte a 73 százalékot, szemben az egy évvel korábbi 47 százalékkal.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.