BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A HP az embereket is szoftverekre cserélné

Ann M. Livermore, a Hewlett-Packard (HP) céges üzletágának alelnöke érdekes víziót vázolt fel. Szerinte a következő öt év arról szól majd, hogyan automatizálhatóak a szoftverek, amelyek így kiválthatják az emberi munkaerőt.

Az elmúlt öt év fordulata a munkaerő mobilizálása volt, az, hogy a cégek a világ bármely tájára hajlandóak voltak áttelepülni, ahol olcsó munkaerő ót találtak. A következő öt évben a szolgáltatások automatizálása lesz a fő feladat – mondta a New York Timesnak a HP alelnöke.

Nem csoda, hogy a világ legnagyobb PC-gyártójának vezetése ilyesmiben gondolkozik. A HP az elmúlt időszakban dollár milliárdokat fordított olyan vállalatok (Mercury Interactive, Opsware, Peregrine Systems) megvásárlására, amelyek a szervereken és adatközpontokon található szoftverek menedzselésére szakosodtak.

A HP hatalmas elbocsátással és a munkaerő átszervezésével érte el, hogy évtizede nem látott mértékben, 13,8 százalékkal csökkentek működési költségei. A vállalat 24 500 főtől válik meg, miközben a munkaerő egy részét az Egyesült Államokból az olcsóbb régiókba helyezi át.

A Gabriel Consulting Group elemzője szerint az adatközpontok esetében a legnagyobb költségelem általában a munkaerő. Az emberek szoftverrel történő, legalább részleges pótlása a legegyszerűbb módszer a takarékoskodásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.