BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Putyin egyelőre bízik a Gazprom exportmonopóliumában

Vlagyimir Putyin egy befektetési fórumon azt mondta: a Gazprom befektetési monopóliuma középtávon fenntartható. A miniszterelnök hozzátette azonban, hogy a monopólium nem tart örökké.

Mint mondta, a belföldi gázpiacon a versenyt elő kell mozdítani, de ezt "gondosan" kell megvalósítani – tudósít a Prime Tass.

Az orosz kormányfő azt is kifejtette, hogy a nagyobb verseny és a független termelők gázcsővezetékhez való hozzáférése nem szabad, hogy veszélyeztesse a Gazpromnak a gázexporttal kapcsolatban vállalt kötelezettségeit.

Eközben a Gazprom és az olasz ENI elnök-vezérigazgatója Moszkvában megvitatták egy harmadik partner esetleges részvételét a Déli Áramlat gázvezeték-projektben - olvasható a Gazprom közleményében.Eddig az ENI a Gazprom egyetlen partnere a projektben. Ám Alekszej Miller, az orosz gázóriás igazgatósági elnöke a héten jelezte, hogy Törökország, Románia és számos más ország is arra törekszik, hogy részt vegyen e projektben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.