BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Harmincezer a legolcsóbb Windows 7

A Windows 7 magyarországi ára harmincezer és százötezer forint között mozog az egyes szoftverváltozatoktól és kiadási módoktól függően – tájékoztatott a Microsoft magyarországi képviselete.

A Microsoft a Home Premium, a Professional és az Ultimate változatok hivatalos árait közölte. Ezek között a legolcsóbb az otthoni felhasználóknak szánt Windows 7 Home Premium változat OEM kiadása (az OEM kiadás jellemzően a laptopokhoz, teljes számítógép-konfigurációkhoz adott oprendszert jelenti), ennek az ára 29 990 forint.

Mint arról csütörötökön beszámoltunk, az Egyesült Állomakban a lakossági szegmensnek szánt egyfelhasználós (OEM) változat ára 199 dollár. Csütörtökön éjfél után féláron is hozzájuthattak az új Windows-hoz. A Home Premium dobozos upgrade kiadása ennél tízezer forinttal drágább, míg a dobozos teljes termék 64 900 forint.

A kis- és középvállalatoknak szánt Windows 7 Professional OEM kiadásáért 41 200 forintot, a dobozos upgrade-ért 89 900 forintot, míg a dobozos teljes termékért 99 900 forintot kell fizetni. A minden funkciót tartalmazó Windows 7 Ultimate esetében ez a három ár 56 800, 99 900 és 104 900 forint.

Az árak ajánlott, bruttó végfelhasználói árként értendők, amelyek az euró és az amerikai dollár árfolyamának, illetve a kiskereskedelmi láncok és viszonteladók árpolitikájának függvényében változhatnak.

A hazai leánycég számításai szerint a piacra dobást követő első évben a vállalati PC-k 22–30 százalékánál cserélik le Windows 7-re a meglévő operációs rendszert, 2012-re azonban már 75 százalékukon az új szoftver fut. A jelenleg a legnépszerűbb, több mint tíz éve piacra dobott Windows XP-t már csak a készlet erejéig árulják, ez legfeljebb néhány hónapig tart ki.

Index - Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.