BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmasat kaszált az Electrolux

Az Electrolux svéd cég az idei harmadik negyedévben 236 millió dollár összegű nettó nyereséget ért el, részben az önköltség-csökkentésnek, részben a termékei árának emelése segítségével.

A profit 93 százalékkal volt nagyobb, mint a múlt év harmadik negyedében. "Ebben a negyedévben csaknem minden úgy ment, ahogy elképzeltük"- közölte Hans Straberg, az Electrolux elnök-vezérigazgatója. Hozzátette azonban, hogy "a piaci kereslet továbbra is gyenge, noha a csökkenés üteme lassult."

A vállalat közlése szerint a költségcsökkentés és a nyersanyagok mérsékeltebb ára is hozzájárult a jelentős profitnövekedéshez – tudósít az AP. Ezzel az Electrolux már a harmadik egymást követő negyedévben prezentál erős eredményeket és – a mostani számokkal – okoz kellemes meglepetést az elemzőknek.

A cég vezére ugyanakkor óvatosan nyilatkozik a jövőről, az Észak-amerikai növekedés mellett az európai piac még nem érte el a mélypontot Straberg szerint. A helyzetet nehezíti, hogy a nyersanyagok árai ismét emelkedésnek indultak és a cég mostanra olyan mértékűre szorította vissza befektetéseit, amely nem tartható a jövőben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.