BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jobban fogy a Mercedes

A Daimler az idén először nyereségről számolt be, igaz a harmadik negyedév profitja 74 százalékkal kisebb az előző év azonos időszakában könyveltnél.

A harmadik az első olyan negyedév 2009-ben, amelyet a Daimler pozitívan zár. A cég jelentése szerint a profit 56 millió euró, ez 74 százalékos visszaesés 2008 harmadik negyedévéhez képest. A Daimler az év hátralévő három hónapjában is nyereséget vár, mint a vállalat feje fogalmazott, az autógyár megtartotta pénzügyi rugalmasságát és fokozatosan felülemelkedett a válságon – tudósít az AFP.

A negyedévben az eladások 21 százalékkal csökkentek, de az eredmények az előző negyedévhez képest jók, előrevetítve a pozitív EBIT-et az év hátralévő részére. Az utolsó negyedévben a Daimler 26 százalékkal kevesebb gépkocsit adott el, a csökkenés a kamion üzletágban volt a legerősebb, 46 százalékos. Az előző negyedévhez képest viszont a járműeladások összességében csak 1 százalékkal csökkentek.

A Daimler a múlt héten a várakozásoknál jobb előzetes eredményeket tett közzé, előrevetítve, hogy a Mercedes-Benz visszatér a pozitív sávba. A cég további növekedést vár a Mercedesről a negyedik negyedévben is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.